tisdag 26 januari 2010

måndag 25 januari 2010

Död

Har nyss kommit hem från ett boxpass och jag är fan helt död i armarna och då menar jag sjukt trött. Så trött att jag knapp orkar lyfta dem. Ni fattar va?
Men det är en skön känsla. Funderar på att gå på ett corepass i morgon blev inte så mycket mage idag. Någon som är sugen på att hänga på?

Varför

Alltid när jag försöker ha lite längre naglar så går de precis när de är lagom långa och framför allt alla. Å blir tokig snart. Skulle vilja ha fina naglar tills i helgen ju. men man kan ju inte få allt man vill ju. Ingen som vet någon som fixar naglar billigt?

söndag 24 januari 2010

En lägesrapport

från sjukstugan. Stor är nu hur pigg som helst. Dock kom det en kräka till i natt, troligen för att han låg ner och drack, men hursomhelst blir han hemma till minst onsdag i allfall. Skönt att febern är borta och matlusten har kommit tillbaka. Oron är dock svår att slå bort på vem i familjen som blir drabbad härnäst. För vi kan ju knappas ha sån tur att det stannar på en person. Säger som Frida -Må djävulen komma och ta magsjukan.

lördag 23 januari 2010

Nu är den här.

Den omtalade och fruktande magsjukan. Älskade lilla Stor är först ut och får jag bestämma så stannar det där. Urs vilken natt det har varit, hoppas att själva kräkdelen är över nu i allfall.
Denna gång hade vi lite mer rutin på att ta hand om allt i allfall, jag slapp till och med att springa och hälsa på gustavsberg. Jag klara verkligen inte lukten av kräka. Så medans R bytte i sängen så badade jag Stor.
Men vi ser det ändå lite positivt, bättre denna helg än nästa då hoppas vi på att familjen är friska.

torsdag 21 januari 2010

rött

Är det någon som ser på made in sweden? Hon rödhåriga hennes färg vill jag ha, måste nog gå till en frissa och fixa det. Någon som har några tips på någon bra frissa? Har ju inte klippt mig på salong på flera år.

ljuv stämma


Liten har kommit på att man kan skrika hög utan att vara ledsen. Och ojojoj vad den damen har röst, Gjorde ont i öronen. Men nöjd var hon =)
Nästa vecka blir hon sexmånader tiden går så sjukt fort så det finns inte. Det är så himla kul och se hur olika barnen är (dock inte till utseendet) "Milla" är glad jämt Theo var inte ledsen men han sparade lite mer på sitt leende.

onsdag 20 januari 2010

Modd överallt

Eftersom det inte blev någon träning i måndag pågrund av omstädigheter som jag kanske berättar om en anadag. Så tränade jag och syster igår istället blev ett medelpass i gympa. Attans vad svårt jag har när det blir lite tempo och en massa olika rörelser till, men det är bara att kämpa på. Idag blev det en promenad för Liten och mig när Stor var på dagis. Tog en bra stund att gå lilla rundan slirade runt som bara den. Men får ser det som extra motion varmt blev det iallafall

Nu förgyller vi vår kväll med att tvätta. Och jag borde sätta mig och scrappa lite har lite jag ska fixa.

måndag 18 januari 2010

Självrengörande ugn

Det borde alla ha. Gud så smidigt det var. Skulle göra rent vår ugn i går och som alltid måste jag läsa på alla flaskor. Stod då att man inte skulle använda det på självrengörande ugnar bara att kolla i våra papper om vi hade det. Och det hade vi ju.

Bara att ställa in ugnen på rätt program och sen skötte han resten själv. När det var klar var det bara att torka av med en fuktig trasa. Under tiden som ugnen fixade sig själv så passade vi på att dammsuga och skura golv. Så himla skönt att ha det gjort. Toa fick lite mer kärlek än de andra rummen och det var verkligen på tiden.

Träning idag

Ska bli så skönt att röra på sig idag. Kan verkligen behövas, var hos svärmor igår och som alltid så lagar hon alldeles för god mat. Ska även försöka att gå ut och gå de dagar jag inte tränar på så att man rör på sig även de dagar. Tänkte att jag passar på när Stor är på dagis. tänkte att jag kan gå lilla varvet som jag gick när Stor var nyfödd. Och sen måste jag verkligen sluta äta så himla mycket macka. Finns liksom ingen hejd på mig på den fronten.
Tänkte även att det parti på kroppen som jag är minst nöjd med ska få lite hårdträning. Men där får jag nog be R om lite peppning, vet ju hur lätt jag har att slappa i soffan i stället. Jag har ingen som helst självdisciplin just nu.

onsdag 13 januari 2010

........

Om man ammar och Lite ändå dricker en flaska ersättning direkt efter så tror jag inte att jag har mat så det räcker. Tur att vi har börjat med smakisar så hon kan börja äta vanlig mat snart.

Nu ska jag gå och grina lite till min bok jag läser, och i morgon måste jag ut och gå ångesten är total idag. Är verkligen inte nöjd över min kropp just nu. Vill inte se ut så här på dopet och det är ju om typ två veckor. Bajs är det..

tisdag 12 januari 2010

Nu är den här

Träningsvärken, känns mest i ben och magen. Men det är en skön känsla veta att man har gjort något bra med kroppen. Det är tänkt att vi ska träna på torsdag igen om träningvärken har gått över annars känns det ju meningslöst. Hoppas även att det ska bli liite mildare ute, inte plus men så man kan ta med sig Liten på en hurtig promenad på en timme eller nått. Skulle vara så skönt att komma igång med det igen.

Men till dess får vi fördriva tiden på öf, tänkte att vi skulle gå dit en sväng i morgon och se om det uppskattas av damen. Trist att vara hemma hela dagarna, jag behöver och även Liten komma ut och träffa lite folk tror jag allt. Nehe ska gå och bädda rent i sängarna för i kväll ska vi roa oss med tvättstugan. Undra om man ska tvätta vår matta med, skulle verkligen behövas. När vi lägger nytt golv kanske man inte behöver ha en matta fast samtidigt är det skönt för små fötter att gå på och bra att ha när det byggs koja.

måndag 11 januari 2010

Det är idag det gäller.

Ikväll ska jag och syster träna för första gången. Igår mätte jag alla ställen som man ska, tänker dock inte skriva ut dem här. Det var alldeles för deprimerande att se. Men en himla morot till att träna. Hoppas även att det blir lite mildare snart så jag kan börja med mina promenade igen känns som att det ger lite resultat iallafall. Måste bli fin till sommaren inte för att jag kommer springa på någon offentlig strand inte, utan för att det nalkas bröllop i sommar och nej det är inte vi som ska gifta oss. Men vi kommer få äran att få vara med på när två andra par blir man och hustru. Å längtar redan. 2010 kommer bli ett kanon år på flera plan. Mycket kommer hända lite vet vi om redan nu men det kommer säkert bjuda på en massa härliga saker som vi inte vet om än.
Först ut är vår dotters dop som går av stapeln i slutet av månaden.

Sista dagen innan vardagen.

Igår var sista dagen R (far i huset) var ledig. Och vad passar bättre än att gå till
pulkabacken och åka lite. Var ju inte så jättekallt ute igår heller. Blev någon timme där sen bar det av hemmåt igen. Stor hade riktigt kul iallfall, och lika så hans far. Även jag hade kul men tror jag har blivit lite feg på äldredagar. Trivdes ganska bra bakom kameran.
Liten fick även en större säng igår, kände att det var på tiden. Tror hon sov som en liten prinsessa i natt.

Korvgrilling på landet

Åkte ner till landet en dag för att grilla korv och bara mysa lite. Men attans va kallt det var, valde kanske inte den bästa platsen, precis vid sjön men fin utskikt hade vi iallfall och trevligt så länge vi var ute. Gick in till mormor & morfar för att värma oss innan vi styrde bilen mot staden igen. Kommer åka ner någon mer gång för att grilla innan snön försvinner. Sen hoppas jag att jag att jag kan smita ut någon gång vi är där nere för att ta lite fina vinterkort. Har inte blivit så mycket av den varan denna vinter.

onsdag 6 januari 2010

Nytt år, nya möjligheter

Känns som om bloggen har blivit lite bortglömd just nu. Men det har varit så mycket hela tiden och nu njuter vi av sista vecka tillsammans hela familjen. Nästa vecka är det den trista vardagen som hägrar. Båda herrarna i familjen ska tillbaka till sina dagliga verksamheter, R till jobbet så klart och Stor till dagis. Liten och jag ska mysa lite, handla lite kläder till både Liten och Stor. På något sätt känns det som det inte spelar någon roll hur mycket kläder vi köper och får för den delen. Det räcker inte. konstig för det ser ut som de har hur mycket kläder som helst.

Helgerna har varit helt fantastiska umgåtts med nära och kära. Ätit hur mycket god mat som helst, både julmat och annan mat. Som tur var var jag och kära syster och tränade den 27 riktigt skönt men attans vad jobbigt det var. Nu när helgerna är förbi ska vi börja träna ordentligt.

I morgon ska R och jag har kvalitetstid, bio närmare bestämt. Avatar ska vi se i Katrineholm av alla ställen, i 3D självklart.