lördag 29 december 2007

Stan

Idag har jag och min kära syster varit på stan och handlat på rean. Becka min andra kära syster är i våran kära huvudstad idag med sin kära Jonas. Vet kanske inte om det blev så himla mycket köp på rean men fixade så jag shoppade upp våra presentkort i allafall. Bästa klippet var nog till T två bodysar för 40 spänn.
lite annan som inhandlades:
1 par byxor tll mig ( på rea)
1 par byxor åt R
3 st tröjor åt mig :-)
2 st bodysar åt T
1 st fusk halsduk åt T ( lr va fasen det nu heter)
2 par strumpor åt T
1 st pyjamas åt T
Fattar inte att man alltid kommer hem med flest saker åt fjutten.
Tror det kan komma lite bilder på det inköpta i morgon. Nu ska jag gå och lägga mig på soffan och bara vara.
Fasen gömde ju bort att ja och suster yster var och stor handlade med. Skönt att ha det gjort.
Sara nu har du lite att titta på, kanske inte så mycket att läsa men men. :-)

Frisk

Japp nu klassar jag mig själv som frisk lr det gjorde jag redan igår. Så igår var vi och hälsade på hos Dennis & Sara var himla länge sen vi var där. Var tvungen att dregla lite över hennes väska som hon fick i julklapp, den är bara så snygg. Kommer nog hamna en sådan i Lottas ägor med var det lider.
Var skönt att få komma bort ett tag har liksom varit inne hur länge som helst ja evigheter ( i verkligheten sen i tisdags) men det är ju inte alltid det känns som det.
När jag nu hade klämt å känt å trånat efter Saras väska så blev jag så himla sugen på att scrappa, så när vi kom hem så kunde ja knapp hålla mig tills jag kunde sätta mig.
Och ja kära vänner det vara precis lika kul som jag hade hoppas på att det fortfarande skulle vara. ett par timmar senare och skapligt mycket ondare i ryggen så var jag klar och hel nöjd med mina Lo:ar.

Jul på våran gata i stan.

En nöjd T och en sjuk pappa.










Kan man var mycket gladare än så här?




Även fast mamma och pappa är sjuka så måste man ju öppna paket när det är julafton.





Våran julgran

Och efter orkar inte vända bilden så vill ni se får ni vrida era skallar.
Våran julgran innan vi har pyntat den.


Kan själv




Öf

Elvira & T


söta Elvira











Måste bara visa lite bilder från avslutningen på öf , där far och son dansar lite.

onsdag 26 december 2007

skit

Just nu hatar jag min mage, den gör uppror så fort jag äter något. Vill vara frisk nu.
Bilder har jag som ska läggas ut här med men orkar inte ta tag i det just nu.
Är helt matt i kroppen hatar att vara sjuk och speciellt den här årstiden. Urk.

tisdag 25 december 2007

Julafton

Blev ju kanske inte som vi hade tänkt oss. Hade tänkt åka ner till mormor & morfar men kände inte riktigt att det var läge för det. Nu var det inte bara jag som var sjuk lr utan även R hade visat tendenser till kräksjukan.
Så vi tog besluten om att vara hemma och fira julen i sängen. Inte det roligaste men men vad gör man huvudsaken var att T fick öppna sina paket och det fick han med två utslagna päron som hjälpte till.
Vid halv tio på kvällen så låg vi nerbäddade i sängen igen.
Så för våran del så är det julafton idag bara så ni vet.


God jul

Uppesittarkväll

Hade vi här dan före doppare dan. Men för min del hade den kunnat vara bättre satt och mådde illa och hade ont i magen. Men skam den som ger sig hädare ut hela kvällen och hann till och med lägga mig och somna men sen kära vänner ropade jag på ullrik ett antal gånger under natten. Lyckades skrämma T så han tjöt. Hatar att kräkas på toan så jag har hink, men den var ju bara att över ge och gå till toan. Sista gången jagvar tvungen att besöka toa kom det från båda ändarna samtidigt inte trevligt men vad ska man göra var ju inte direkt så att man hade kontroll över det.

lördag 22 december 2007

Pyntat

Idag har vi handlat en till julskinka och lite annat smått å gott. Men vi var ju knappast själva i affären, attans va folk det var som handlat det sista. Och som vanligt när man handlar hittar man massor med annat som man inte ska ha som typ jättefina tavlor till T:s rum, kunde inte bara motstå dem så nu sitter vi med fyra tavlor som jag bara älskar.
Det har hunnit med annat med typ som fika med farmor & Janne, hade tänkt att åka till dom idag men kände att tiden inte riktigt var på våran sida. Men sen ringde Pia för dom var och handlade deras sista med så då passade dom på att komma förbi en sväng. T var hur trött som helst men snäll som han är så gnuggar han sig lite i ögonen och nöjer sig med att sitta lugnt i pappas knä och suga på en madarin.
Mitt i fikan så ringer Danne till R och frågar om dom kan komma på en fika, självklart bara att komma. Måste ju få se magen på Frida. Och den hade växt sen sist så till och med ett par sparkar, Mys längtar lite tills man går där igen med en mage.
Blev till att prata lite skit med dem oxå. Precis när dom skulle gå så var T så trött så han somnade på pappas arm. Så söt.
Sen passade vi på att städa lite och fixa in granen, heller vi och vi med granen R fixade den och jag griljerade julskinkan. Mitt i allt så vaknar T och vill ha gröt & bad. Idag fick pappa äran, han är ju inte hemma så ofta på kvällarna så han få passa på.
Sen när T har somnat igen så är det bara att fortsätta klä granen & fixa. Så nu att antal timmar senare så sitter vi framför tv och är helt utslagna. Men attans så skönt att ha nästa allt klart bara några klappar kvar att så in i morgon.

onsdag 19 december 2007

Vill ha ( önskar)

1) Ett hus till mig och min familj.
2) Nya möbler i vårat vardagsrum ( en ekeskog och en divan, tack)
3) Ett nytt skrivbord + pall med förvaring
4) En ny bil
5) snöööööö nu, tack
6) Nya normala grannar ( finns det)
7) En semester till något varmt ställe ( inte ett dugg avis på att några snart åker till T)
8) Att alla nära och kära får vara friska
9) Pengar fasen att dom ska styra så himla mycket i ens liv ( sjuk e bara förnamnet)
10)Normala årstider igen, vinter= snö & kalt. Sommar= varmt & bad
11) En helt ny garderob skulle ju inte sitta helt fel

Önskningarna behöver ju inte just slå in i den här ordningen men dom får gärna uppfyllas :-)

Frisk

Idag har familjen varit på sjukhuset. På T:s 6 månaders kontroll som var för ett bra tag sen upptäckte läkaren ett blåsljud på hjärtat. Slutade med att vi skulle få en remiss upp till fyslogiska avdelningen lr vad den nu hette. ´Den kom för typ en vecka sen snacka om att jag har väntat. Trodde i och för sig inte att det skulle vara någon, men va fasen man vet ju aldrig. Sagt och gjort idag var vi där och domen blev att vi hade en frick lite pojke, Skönt kan jag lova.

Det som är jobbigt är ju att man inte vet riktigt hur man skulle bete sig om det nu hade varit något. Det är skit kul/mysigt att ha barn men denna oro, inte kul. Trodde inte jag skulle bli så nojig för minsta lilla. Känner tydligen inte mig själv så bara som jag trodde.

Snäll !?

I söndags när vi komm hem stod det en stor svart sopsäck i köket med massor av saker i till familjen H/S från Tomten :-) . Vår lilla familj måste ha varit extra snäll i år eftersom vi får julklapp så tidigt av tomten. Har mina aningar om vem just den tomten är men det håller vi oss för oss själva :-)
Men vi tackar och bockar sakerna kommer komma väl till användning.

måndag 17 december 2007

Hoho

vart är snön?Nu är det exakt en vecka kvar till jul, å var fanken är snöööööön, vill ha snö nu. Blir ju inte riktigt den där julkänslan utan den. :-(
Vill ju åka pulka och och göra snö änglar, ja jag vet jag är vuxen, men man ska faktiskt behålla barnasinnet så länge man kan.

Lilljul

T med sin nya bil

T öppnar sin första julklapp

paketet är nästan lika stort som T


Hjälper farfar att öppna hans paket


väntar på att paketen ska delas ut

hos farfar


T & pappa och babi

farfar & Lena


Babi & farfar

R, Dennis & sara

Var det dags för i lördags fick börja dagen i panik för att vi inte hade packat något dagen innan, måste ha sett roligt ut med två vuxna som springer som två yra höns i hela lägenheten Hade planerat att komma iväg vid 10 eftersom vi hade lite att fixa innan vi kunde åka från stan. Kom i väg vid elva hemifrån (inte vad jag hade tänkt) Vi hade nog inte insett hur mycket man behöver ha med sig när man har en lite och man ska sova borta.
Väl framme var det jättetrevligt en av dom bästa lilljularna hittills T fick öppna sina första julklappar och sen fick han smaka på farfars paket :-) kan ju inte bli bättre för en lite fis som han.
Och vi fick jätte bra klappar som kommer komma väl tillpass när vi ska börja inreda T:s rum :-) (Ikea nästa)
R:s lilla syster fick ett singstar och jäklar vad vi ``sjöng´´ konstaterande ganska snabbt att det absolut inte var min sak i livet i allafall herre gud va svårt det var att pricka in rätt. Men attans så kul det var. Måste nog köpa ett vi med tror ja.
Söndagen betstod av att vi bara var åt lite mera julmat och slappa åkte hem vid fem tiden.
Men gud så skönt det är att komma hem när man har varit iväg.

Fredags

Måste ju uppdatera lite på bloggen. I fredag var på vi på sista babysimmet för i år. Det var 2 barn och fyra vuxna i våran grupp som var där. T ocxh Elvira med sina päron, kändes lite konstigt att bara vara vi i basängen. Skulle dessutom fått pröva att ha flytväst på våran små fisar, men eftersom våran instruktör var sjuk och hon som var istället hade varit sjuk så hon badade inte så blev det fri aktivitet i en halv timme. Blev lite besvikna men men får hoppas att vi får pröva det nästa termin.
Japp det blir minst en termin till T tyckte det är så himla kul att bada så det känns som man får ut något av det.
PÅ kvällen hade jag hoppas på att hinna packa lite tills lördagen då vi skulle åka till Farfar och fira lilljul. Men kom på att jag inte hade fixat våra julkort så först var jag tvungen att sätta mig med det. När det sen äntligen var klart så vaknade en liten fis och ville inte somna om förens kl 11 på kvällen. Och då så var det ju dax för en annan med att sova. Så ingen packning den kvällen.

torsdag 13 december 2007

Lucia

Var på öf idag och hade lite lussefirande lr vad man ska kalla det. Kollade som på teatern och sen sjöng vi lite luciasånger. Var hur mycket folk som helst där uppe. Men kul att träffa dom man känner.
T var så duktig så idag vaknade vid halv åtta ungefär och var vaken till typ kvart i ett, då somnade han i vagnen på väg hem var inga problem att väcka honom och ta av honom lite kläder och sen lägga honom igen. Vaknade precis när mormor skulle gå så henne hann han precis träffa, gick och la oss en stund till eftersom han fortfarande var trött sov ett bra tag till.
Sen sov han inte mer förens det var natt för hans det, och det gick jätte bra lite gäll som det brukar.

onsdag 12 december 2007

Stan

Har hela familjen varit på idag, skulle ut och gå hade vi sagt lr jag har väl sagt det. Men kunde inte hålla mig längre, har sett ett par byxor till T på hm för ett tag och idag kunde jag som sagt inte hålla mig längre.
Så vi slog två flugor i en smäll gick ner till stan, handlade och gick hem. Hade hoppas på att jag skulle ha gått 10.000 steg när vi kom hem men icke det steg räknaren stod bara på 7 tusen någonting. Men hade gett mig fan på att jag skulle gå över 10.000 steg idag, så lämnade far & son hemma och gick ut och gick en sväng till så nu i kväll står den på 11445 lr nått tror jag. Är såååå stolt över mig själv kan jag lova.
Kan till lägga att jag ligger sten sist i tävlingen som vi har fam H så nu om jag ska kunna klättra någonting i placeringen så får jag nog göra ett par såna här dagar om inte mer. ojoj kanske kan gå ner dom sista kg som sitter kvar sen jag var gravid, nice i såna fall. Kanske man kan visa sig på en offentlig badplast nästa sommar.

Öf

T och i bakgrunden E och hennes mamma Frida


T & E


E har hitta något spännande



Elvira
skulle lägga ut lite fler bilden men kameran ville inte mera.

glöggkväll

Från vänste Becka, Jonas, Kattis, Jag & T och R

En pigg lite herre som ville vara med på glöggkvällen ett tag.




Julskinka, julpyssel

Lite julpyssel som jag gjorde när mina pojkar låg och sov








Våran julskinka som jag griljerade på lördagseftermiddagen, blev hur god som helst. Nu Onsdag är den nästan slut. :-)

Bilen

Är hel igen tror vi i allafall R har åkt till jobbet två dagar nu och den har inte stannat en enda gång. Hoppas hoppas hoppas på att den funkar nu.

måndag 10 december 2007

Så har det hänt igen

R var uppe och meckade med bilen på lördagen och fick ihop den lr den bra funkade igen. Kom hem och var skit glad att den fungerade igen. På kvällen var det glöggkväll igen himla trevligt mina kära syskon och Jonas kom. Spelade spel en hel del med, tror kl var närmare 02:00 innan dom åkte hem. Hann oxå med att griljera första julskinkan innan alla kom, fast vi höll oss ända till söndags morgon innan vi prov smakade.
Men åter till bilen då, R tänkte att vi skulle åka lite och kolla så bilen verkligen fungerade som den skulle, Vi kom femtio meter så dog den, haha kunde ju snabbt konstatera att felet var kvar. Så nu står den åter hos R mormor & morfar, Han ska nog åka upp och kolla lite på den idag. Det är så roligt att ha bil ibland, synd att man har blivit så beroende av dom :-(
Tänkte att jag skulle lägga ut lite bilder men jag har lagt kameran på något smart ställe så jag inte hittar den för tillfället. Åter kommer med bilder så fort kameran är återfunnen.

lördag 8 december 2007

Allt som vanligt igen


Nu står allt på svenska igen så nu fattar man allt igen, wiii nice. Har för övrigt en son som är hur pigg som helst idag, han är över allt på en och samma gång.

fredag 7 december 2007

Bad idag

T och jag var på badet utan pappa idag, han låg hemma och var sjuk. Tror våran lilla gullunge tycker det är himla skoj att bada, sparkar och plaskar hela tiden. Idag fick han allas ögon på sig igen satt med en anka i munnen när vi skulle hoppa från kanten, så himla söt. Alla skratta och T titta på alla med stora ögon och fatta nog ingenting eller oxå så var det, det han gjorde kanske kommer bli en lite spillevink av honom när han blir äldre.
Måste ju berätta att T håller på att få sin första tand med, Tyckte jag kände något när han skulle tugga på mammas han och mycke riktigt så var det en liten vit prick i munnen. Han första TAND är på g, så kul.
Nu ska jag gå och roa mig med att titta på Idol, inte direkt mitt favorit program men det finns inte så mycket annat att se. För övrigt hoppas jag att Amanda vinner hela skiten.

Idag så dog våran bil med himla skojigt kan jag lova. å nu sitter vi här utan bil svin kul. Tur att vi inte hade några planer för helgen. Förutom att ha en lite glöggkväll i morgon. Var ju så trevligt förra helgen så vi kör en gång till.

torsdag 6 december 2007

Pratar

gör T fast på sitt språk men fasen vad förvånade vi lev när han började en kväll dada osv så himla mysigt att höra.
Han förgyller våra dagar något enormt med sin närvara så det är svårt att förstå. Fatta att han är något vi har skapat en blandning av oss på gott och ont visserligen, finns ju alltid sidor av sig själv man inte vill föra vidare. Tänkt om inte dom dåliga sidorna då skulle ju alla vara pefekta gu så himla trist.

Bara så ni vet så är himla mitt nya favorit ord :-)

Pöss å god natt

???

Fattar inget igår när jag var inne på min blogg så var allt som vanligt, men idag så står att på engelska och jag som fattar nada av det. Om det är något jag är dålig på så är det eng hatade det när jag gick i skolan. Bara inse jag är en loser och inte kommer det gå bättre nu inte, men men tur att jag har bloggat ett tag så jag vet hur man gör.

Ikea

ojoj där kan man spendera pengar så det sjunger om det. Men igår så höll vi lite i den, plånboken allså. :-) Men lite slank det allt ner. Lite julklappar, lite till hemmet. Alltid lika kul att gå där. Hade trevligt sällskap med av E och hennes mamma F. Kan lova att det var trångt i bilen med två barnvagnar och två barn i bilen plus lite saker som inte var med när vi åkte dit.

tisdag 4 december 2007

Julskinka

Har varit sugen på julskinka hur länge som helst nu, men det har känns lite tidigt att handla den än. Men idag var vi och stor handlade och då kunde ja inte låta bli längre, så nu ligger den i kylen. Hade hoppas på att hinna fixa den ikväll men hade en son som inte ville somna när jag ville, så det kanske jag hinner i morgon.
Annars hade vi mest myst idag och bara varit.

måndag 3 december 2007

ojojoj

Men herre gud, jag stavar fan som en kratta ju. Sitter och läser min egen blogg och hittar hur mycket som helst ju. Och det är ju bra jag undra hur mycket alla andra hittar. urk
Så nu vet jag vad jag ska göra hädan efter läsa sv igen, fan pinsamt att man har det som modersmål ju.

Öppna förskolan

Har vi varit på idag T var lite halv trött hela tiden vi var där, fast han hade sovit i nästan en timme precis innan vi gick. Elvira gick med gåvagn var bara så gulligt. Kevin kryper och T han ålar ett gulligt lite gäng det där :-)
Annars har det inte hänt så mycket hos oss idag. Förutom att vi kan nu konstatera att vi har värdens gulligaste, sötaste, snällaste, underbaraste son ifall det är någon som har missat det, så finns han hos oss :-)

söndag 2 december 2007

julkalender







Såg T på idag för första gången.Inte dom bästa bilderna men men, man ser vad dom föreställer iallafall. Innan kalender började så gick fem myror är fler än fyra elefanter. Kul att det fortfarande går program som en annan såg när man var liten.

T älskar att bada








Orkar inte hålla på och vända bilden så ni får snällt vrida era skallar :-)


1:a advent


Är det idag, skönt att ha fixat allt med julpyntet så man bara kan vara. Ronnie har hjälp Pia & Janne idag med att bära möbler under tiden roade T och ja oss med att gå på stan fick tag på en tomte dräkt till T, en julkaländer till T och ett par benvärmare till mig. När vi kom hem sen lagade vi mat och sen åkte pappa och jobbade så nu är vi själva igen. Kommer klirra fint med nästa lön sen :-)

Stor städning


och julpyntat bestod hela våran lördag av dammsög och skurade hela lägenheten, upp med julstjärnor, advetsljusstakar, Byta gardiner i köket, på med juldynor och allt som hör till. Men attans vad fint det blev när det var klart. Kände oss så duktiga. På kvällen hade vi bjudit hit lite kompisar som vi drack lite glögg med och pratade skit. Var super trevligt.Vid halv tolv så gick dom hem började städa lite på en gång lika bra, då är det inte så mycket att ta hand om dagen efter sen.
Inte det största köket men men det funkar :-)

Glöggkväll





I fredagskväll var det glögg/födelsedagsfirande för Janne. Pia hade gjort massor av mat som var jätte god. Fastnade för någon rotfruktsgratäng aom bara var sååååå god. Orkade knapp fikan sen, men det fanns kokostoppar och dom bara älskar jag så en sån lyckades ja pressa i mig. Fanns även en hel del glögg, gott gott och i år så behöver ja ju inte dricka alkoholfritt heller :-)

T hade dagen till ära fått nya kläder och han var bara så snygg.
Hade även lottning om till vem vi ska köpa julklapp till i år. Jag fick Pia och Ronnie fick Hasse så du är det bara att börja leta efter bra julklappar till dom.

Besök av Theodor







I fredag hade vi besök efter badet av en liten 4 månaders Theodor. Han var hur söt som helst. Var så kul att träffa Tette & Theo. Tette berättade att dom skulle flytta till Dalarana, så nu kommer vi inte kunna träffas så mycket, inte för att det har blivit så himla mycket nu heller, men nu har man ändå vetat att man kan om man har velat.