fredag 28 maj 2010

Fredagkväll


Så ska det låta, en kall cider, som är ny och god. Gubben på väg till garaget och barnen sover i sina sängar. Skulle behöva packa scrappväskan till i morgon med men det hinns nog med det med.

onsdag 26 maj 2010

Paniken börjar komma

Idag har jag och V sprungit på stan för att leta klänningar till bröllop. Men jisses amalia vad vi är ute i sista sekund. Hittade ett lite urval på Vila men de klänningar som fanns var antigen för små på vissa ställen eller en aningens förstora. Snacka om att kroppen har ändrat former efter två barn. Och jag ska inte bara hitta en klänning utan två ju. Varför kan man aldrig lära sig att vara ute i god tid för.

Är det någon som har tips på var man kan hitta fina klänningar så får ni gärna dela med er.

onsdag 19 maj 2010

Sällskap


Har sällskap i soffan en en lite Skit som inte vill sova.

Magsjuka

Ja sen i fredags härjar magsjukan inom våra väggar. Först ut att drabbas var Lite, natten till måndagen var det Stors tur, sen igår var det min tur. Och idag var det R:s tur.
Men fy säger ja bara. Vidriga sjukdom.
Kan lova att vi har tvättat som aldrig förr i helgen känns det som vi tvättade konstant och nu de sista dagarna har vi nog bokat tvättstugan en gång om dagen. Kan lova att just nu så står en egen tvättmaskin högt upp på önskelistan.
Hoppas nu på att vi är på bättringsvägar. Eller det är vi, vi väntat bara på att våra magar ska fungera som vanligt igen.

måndag 17 maj 2010

Helgen som var

Bjöd på mycket Stor och jag åkte i söndags en sväng till landet för att beskåda vårt alldeles egna betesutsläpp. Morfar och morbror skulle släppa ut kalvarna på grönbete. Kan lova att det var en lite herre som tyckte det var jättespännande på avstånd.
Det fanns även tid för lek och det är ju superspännande med vatten. Moster tyckte det var minst lika spännande. Vi hann även med att gunga,sparka boll, leka i sandlådan och plocka gullvivor.
Sen hann han lagom att lägga sig i sängen och sova ett tag så kom magsjukan även till Stor.

lördag 15 maj 2010

Semesterplaner

Mannen i huset och jag sitter och spånar vad vi ska göra på vår semester. Har länge pratat om en lite bilsemester och nu är fråga hur länge, med eller utan barn, vilken bil vi ska ta osv. Mycket som ska planeras och tittas över.
Även andra alternativ har diskuterats Öland, husvagn, husbil mm Svårt Svårt. Och det känns som vi är ute i sista sekunden med att bestämma oss som vanligt.

fredag 14 maj 2010

Konstaterat

Japp två kräkor har kommit. Nu tvivlar jag inte längre på att det när maginfluensa Liten har. Men hon är tapper mammas snutta. Hon är så glad i mellan gångerna så Men nu lockade det att sova lite. Och finns det något skönare att sova när man inte är bra? Nae det gör det fasen inte. Så medan Liten snusa i sängen myser Stor och ja framför tv och väntar på att far i huset ska komma hem och göra oss sällskap.

drömmar

Drömmar ska man ju ha och just nu ligger de för vår del på ett hus. Längtar så efter den dagen vi har hittat "vårt" hus. Men just nu vår/sommar blir suget om möjligt ännu större. Längtar efter att har vår alldeles egen tomt. Kunna släppa ut barnen utan att vara allt för rädd för att det ska hända något. Men snart, snart är det vår tur att "få" ett hus. Samtidigt trivs vi i lägenheten men det är ju inte så vi har tänkt att bo resten av livet. Tänk om man kunde se in i framtiden, iallafall de bra bitar som kommer hända.
Sen har vi inte bestämt oss för om vi ska bygga nytt eller om vi köper ett gammalt hus. Båda har ju sina fördelar.








Maginfluensa???

Har en lite tjeja här hemma som nyss drog en kaskadkräka ojoj vad mycket mat det fanns i den lilla magen. Har sanerat både barn, skötbord och badrum. Den lilla damen var visserligen lika glad efter som innan men tänk om det är maginfluensa urk vill inte. Hur sjutton vet man när det är maginfluensa eller inte?
Aja det blir till att hålla oss inne idag, Stor får gå ut när far i huset kommer hem. Han behöver ju få komma ut och röra på sig. Men jag har ingen lust att ta ut Lite och hon kanske kräks igen. Inte trevligt.

torsdag 13 maj 2010

Min stora lilla kille

Är så sjukt stolt över min son just nu. För andra kvällen i rad så somnade han utan varken napp eller välling. Välling hade han slutat med för länge sen men sen blev han sjuk och välling var det ända vi fick i honom så vad gör man. Nappen hade han inte så mycket innan Emilia kom men sen backade han lite (vilket jag/vi hade räknat med) Men sen igår så sa vi att tandläkaren hade varit och hämtat hans nappar och han tog det hur bra som helst. Vi satt bredvid sängen igår ett tag men han la sig till rätta så vi gick ut.
Och idag har han inte ens frågat om nappen, däremot så frågade han om vällingen men han tog att R sa att den var slut.

tisdag 11 maj 2010

Gick en lite promenad idag

Tänkte jag skulle visa min lilla sträcka jag har gått idag. Den är visserligen upp dela på två sträckor men det blev en lite bit ändå. Den längsta sträckan gick jag med båda barnen i vagnen lite extra motion. Trodde dock det skulle bli lite mer steg än vad jag fick ihop men jag är ganska nöjd med 16220 steg. Dryga 11 km är det allt som allt.


http://kartor.eniro.se/m/pl8hY

fredag 7 maj 2010

Förresten

Har ju glömt att berätta att träningen/ den ofrivilliga bantningen denna vår har gett lite resultat på vågen. närmare bestämt ca 3 kg lättare är ja. Himla trevligt om jag få säga det själv. Har ju visserligen några kg kvar innan jag är nöjd men det går åt rätt håll i allafall och det är skönt. Ska nog börja springa lite, det i samband med promenader borde göra susen. Hoppas jag i allafall. Kanske rent av tar första löprundan i morgon. A det tåls att fundera på, skönt vore det i allafall.

Trasiga regnkläder.

I helgen upptäckte vi att T:s nya regnbyxor var trasig, dock inget som han hade gjort då det var resåren nere vid foten som hade gått sönder. Visserligen en ganska enkel sak att laga själv, men så pass nya byxor så känns det lite surt. Och självklart hade vi ju inget kvitto kvar. Jag som alltid har hela plånboken full med gamla kvitton. Men kände ändå att det var värt att åka ner och pröva om vi kunde få byta. Och det var inga problem, dock fanns de inte kvar i samma färg vi hade så vi fick åka hem och hämta jacka till så fick vi ett helt nytt sätt.
Trodde aldrig vi skulle få byta dem när vi inta hade något kvitto. Så himla nice att slippa laga de gamla.

tisdag 4 maj 2010

Nytränad


Har precis kommit hem från träningen. Nästa vecka är sista gången för den här terminen. Känns lite trist nu när jag kan börja träna ordentligt igen. Funderar även på om vi ska byta till något ställe som har lite mer pass att välja på. Så tips mottages.

måndag 3 maj 2010

Håll i hatten

för nu tänkte ja uppdatera lite här. Känns som det är på tiden. Har ju hänt en hel del. Har ju numera en 3-åring här hemma. Han var så glad för alla paket. Fick höra på kvällen att han älskar paket. =) Av oss fick han en cykel så nu blir det att öva, öva och öva.
Milla är ju nu mera nio månader, går ju så sjukt fort så det finns inte. Snart är hon 1 och ska skolas in på dagis. Hade gärna varit hemma till början av nästa år men vi vill ha dem på samma dagis och det känns så dumt att chansa på att vi kanske får en plats. Men vi har skjutit upp inskolningen lite iallafall

Helgen har varit kanon. Valborg firade hos svärmor hur trevligt som helst och mycket gott fanns det att äta. Lördagen packade vi bilen och drog till landet. Och herregud vad mycket vi hann på två dagar. stapla virke, fixa trädgårslandet, pröva pappas nya vedkap ( himla smidig sak, och kul som attans att köra) bära ut en gammal trasig spis från oss. ( Jag var visserligen inte med med R och J var super) Bråka lite med min häst. Och för att vara 28 så kan jag lova att hon är himla pigg och full med bus. Ja det var väl lite vad som har hänt här den sista tiden. Dags att lägga ut lite bilder snart med tror jag allt. Ska se vad som hinns med i kväll.